Afsnit 136: To Be Continued – Jaws 2

Efter en tur i biografen falder snakken altid på, hvad der mon sker med karaktererne når filmen er slut. Lever de lykkeligt til deres dages ende, eller er der mon flere spændende eventyr i vente for dem?
Vi har efterhånden snakket om mange 1’ere på Filmpodcast For Folket uden at fortsætte videre ind i den efterfølgende serie, så nu dykker vi ned i hvad der skete efter den første film.
“Tilbage til Fremtiden” skriver lige før rulleteksterne at filmens univers vender tilbage i den næste film hvor hele rejsen fortsætter. Det er vores plan at gøre det samme i denne serie. Ofte sker det med nye forfattere, producenter, skuespillere og instruktør, så hvor tro kan en fortsættelse egentlig være mod det filmunivers vi kom til at holde så meget af i den første film?

Idag virker det helt naturligt at verdens mest indtjenende film øjeblikkeligt afføder en fortsættelse, men sådan var det ikke i tiden umiddelbart efter Steven Spielbergs 1975 monsterhit “Jaws”.
Man var usikker på hvordan en opfølger skulle skrues sammen, og selv efter man fik overtalt de fleste af skuespillerne til at vende tilbage, var der problemer med at beslutte, hvilken retning filmen skulle gå i.
Som på så mange andre af de film, vi har snakket om, endte det med et blandingsprodukt. Denne gang med lidt af stemningen fra originalen, noget action inferno og meget af datidens populære genre, ungdomsfilmen.

Hajen er tilbage og denne gang affinder den sig ikke med en enkelt nøgen pige i måneskinnet. Der bliver spist til højre og til venstre og man bliver indimellem i tvivl om hvem der mon ender på menuen som den næste.
Alt er igen centreret omkring Brody familien på den idylliske ø Amity, og selvom det på overfladen virker til at være et lokalmiljø helt uændret af hændelserne i 1975, så lurer den pengehungrende lokalbestyrelse under overfladen. De vil genskabe Amitys status som et ferieparadis. Det sidste de har brug for er en sherif, som ser hajer overalt.
Spørgsmålet bliver nu om der er noget om Martin Brodys paranoia, eller om øen bare har været offer for en række hændelige uheld til søs.

Vi har lejet et værelse på det helt nye Holiday Inn på Amity og følger Brody i hans kamp for at overbevise alle om, at hajen er tilbage og ikke bare vil nøjes med at gnave lidt i en gammel søulk denne gang…

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.