Afsnit 207: Adventskalender 2020 Podcast 3 – Klaus

FFF er endelig nået til adventskalenderen 2020 og fortsætter denne 3. søndag i advent med “Den med oprindelsen” bedre kendt som; Klaus fra 2019.

Filmen er den første originale animationsspillefilm fra Netflix, men er skabt af Sergio Pablos Animation Studios med base i Spanien.
Sergio Pablos har en lang karriere bag sig som animator for Disney på film som Klokkeren fra Notre Dame, Hercules og Tarzan. Han også forfattet de originale ideer bag Despicable Me og Smallfoot.
Han satte sig for at videreudvikle den klassiske 2-D animation for at give et bud på hvordan den kunne se ud idag, hvis ikke computer animation havde overtaget branchen. Det er her bla lykkedes med hjælp fra det franske firma Les Films du Poisson Rouge hvis speciale i lyssætning giver filmen dybde, som ikke tidligere er set i 2-D.
Pablos kom så på ideen om en ny original vinkel på Julemandens oprindelse og fik forfattet manuskriptet. Der var dog i et par år ikke bid på krogen, da mange selskaber takkede nej, men i 2017 valgte Netflix at finansiere projektet.

Filmen debuterede i november 2019 og blev en stor succes. Den vandt adskillige priser og manges hjerter verden over.

Nu er det så op til FFF at se på hvad dette passionsprojekt er for en størrelse. Har vi med en juleklassiker at gøre eller er den overvurderet? Er postbude altid så forkælede? Hvem er den mystiske fremmede i mørket?

Der er hældt co-2 neutrale briketter i pejsen, som FFF lader risengrøden trække færdig under dynen og debatterer “Klaus”

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.