Afsnit 206: Adventskalender 2020 Podcast 2 – The Christmas Toy

FFF er endelig nået til adventskalenderen 2020 og fortsætter denne 2. søndag i advent med “Den med Toy Story?” eller nærmere; The Christmas Toy fra 1986.

Vi befinder os igen i Muppetland, som vi også besøgte i vores Adventskalender 2017 med The Muppet Christmas Carol. Denne gang med tv-filmen The Christmas Toy, som debuterede på netop denne dag (6. December) i 1986 på ABC.

I filmen får vi et par korte besøg af en juleopstemt Kermit the Frog(her med stemme af selveste Jim Henson), men ellers er det udelukkende nye figurer, dog med stemmer og styring af flere af de kendte Muppet performere.

The Christmas Toy er nok ukendt for de fleste, om end der efterfølgende blev lavet en tv-serie, som fortalte om figurernes videre eventyr, men vi har den med her af en ganske særlig grund; den minder næsten bekymrende meget om én af animationsbranchens mest indflydelsesrige værker nogensinde; Toy Story fra 1995.

Dét bliver det helt store omdrejningspunkt i dette afsnit, når udtryk som “plagiat” “tyvstjålet” “men selvfølgelig meget bedre” bliver brugt i samtalen, der sætter originalitet og niveau i perspektiv.

Der er smidt kævler i pejsen, som FFF går Glöggamok og konverserer “The Christmas Toy” kontra “Toy Story”

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.