Afsnit 200: Halloween Special 2020 – Sleepaway Camp (1983)

Det er igen blevet tid til at fejre Halloween og denne gang er det det 200. afsnit af “Filmpodcast For Folket”!
En hel flok unger samles på sommerlejr i denne genrefavorit fra 80’erne, og så bryder helvede selvfølgelig løs. Det lyder som en af FFF’s andre faste serier, Fredag den 13., men der er for en meget sjælden gangs skyld tale om en film, som ingen af værterne havde set, før den blev valgt som emne for dette års halloween særafsnit.

Mens verden stadig er i kløerne på den forbandede virus og årets tur rundt for at tigge slik hos de monster-sminkede naboer er aflyst de fleste steder, har FFF trodset al sund fornuft og set Sleepaway Camp.

Ungerne på lejren, og mærkbart skuespillerne der spiller dem, er markant yngre end vi er vant til fra Jasons myrderier, men bare rolig. For filmen mangler hverken meningsløse drab, vanvittige setups, rystende plot twists eller freudianske motiver.

Så tag med på tur, og oplev en svedende pædo-kok være et godt bud på den mest underspillede og naturalistiske karakter i et virvar af karikaturer og overspil af dimensioner. Men bare fordi noget er dårligt, betyder det jo ikke, at det ikke er både ubehageligt at være vidne til og grænseoverskridende at tale om…

Lyt med og få svar på, om lejrskolen er for meget for værterne, eller om nogle af dem kan finde guld imellem alt vanviddet

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj