Afsnit 103: Adventskalender 2017 Podcast 4 – The Muppet Christmas Carol

Det er blevet juleaften og 4. søndag i advent og bag den sidste låge i adventskalenderen 2017 gemmer sig Brian Hensons “The Muppet Christmas Carol”.

Henson familien tog, med økonomisk støtte fra Disney, en stor udfordring op; at lave deres egen fortolkning af Charles Dickens’ A Christmas Carol/Et Juleeventyr.
Et stort spring væk fra The Muppet Show, men også deres andre filmsuccesser som The Muppet Movie og Labyrinth.
Samtidig måtte Brian Henson overtage den tunge arv fra sin far, Muppet geniet Jim Henson, der pludselig var gået bort kort forinden.
Man fik overtalt selveste Michael Caine til at iklæde sig rollen som Ebenezer Scrooge, alle tiders mest ikoniske juleskurk.

Hvad siger FFFs tre julespøgelser til alt dette? I panelet er nogle Muppetfans, mens andre har et flygtigt kendskab til universet og denne film deslige.

Fungerer den klassiske historie i en Muppetfortolkning? Er den i sig selv blevet værdig til at blive kaldt en juleklassiker eller skal den i Krampus’ rygsæk med forfejlede film fra genren? Er Gonzo the Great egentlig en grib, en ørn, en hættemåge eller noget helt fjerde?

Lyt med mens vi julehygger, traller glade julesange(ikke rigtigt, men julestemning er der!) og tilsidst i afsnittet deler vi en stor julegave ud til de lytterne.